Motorverzekering Informatie

Heeft u een motor waar u een lange tijd geleden gebruik van heeft gemaakt en vindt u het nu weer tijd om met deze motor de weg op te gaan? Dan is het goed om te weten dat u een motorverzekering af moet sluiten. Wilt u een motorverzekering afsluiten voor de basisdekking of wilt u direct een aanvullende motorverzekering afsluiten?

Het is belangrijk voor u om te weten dat de motorverzekering BA een verplichte verzekering is. Deze verzekering zorgt er voor dat wanneer u een ongeval veroorzaakt de kosten aan andere voertuigen worden vergoed. Het kan zijn dat u met de motor op een andere auto rijdt, en dat deze auto hierdoor flinke schade oploopt. Het hoeft niet bewust te gebeuren, het kan zijn dat de auto voor u ineens remt en dat u niet voldoende afstand heeft gehouden. U bent dan blij dat u een BA motorverzekering heeft afgesloten want de onkosten die dan betaald moeten worden aan de auto worden vergoed vanuit deze motorverzekering. Het zou niet prettig zijn als u voor deze kosten op zou moeten draaien. Zeker niet wanneer de auto erg veel schade heeft.

U kunt ook kiezen voor een aanvullende verzekering van de motorverzekering. Natuurlijk betaalt u dan wel meer premie, maar u bent er dan wel zeker van dat u goed bent verzekerd. Als u net een nieuwe motor heeft gekocht en door onoplettendheid veroorzaakt u een ongeval, dan wordt uw motor met de BA motorverzekering niet gedekt. Als u een aanvullende verzekering heeft afgesloten zijn ook deze kosten gedekt. Uw eigen motor wordt dan gerepareerd of indien nodig krijgt u een nieuwe motor, maar dat is afhankelijk van hoe uitgebreid uw aanvullende motorverzekering is.

Laat u goed informeren voordat u een motorverzekering af gaat sluiten. Een offerte aanvragen is verstandig, maar meerdere offertes aanvragen is nog beter, zo kan u erg goed motoverzekeringen vergelijken. Zorg er voor dat u ook de algemene voorwaarden doorneemt, zodat u op de hoogte bent van alle regels en ook uitzonderingen op deze regels. Het is altijd zo bij verzekeringen dat er bijzondere situaties zijn of uitzonderingen zijn, als u op de hoogte bent van deze uitzonderingen kunt u met een gerust hart de motorverzekering afsluiten die past bij uw rijgedrag en mogelijkheden. U moet niet de eerste de beste motorverzekering afsluiten, u moet de prijzen vergelijken maar ook rekening houden met de algemene voorwaarden. U kunt beter rustig een goede motorverzekering afsluiten waar u langer plezier van heeft.

© Copyright Alle Rechten Voorbehouden 2010-2024 helpmetverzekeringen.be - Privacy Policy