Brandverzekering Informatie

Wilt u een brandverzekering afsluiten? Dan is het belangrijk dat u weet wat deze brandverzekering inhoudt. Deze brandverzekering is een verzekering die u af kunt sluiten voor uw woning, als er schade komt door brand, dan wordt deze gedekt door de brandverzekering. Het gaat bij de brandverzekering om het gebouw (of de woning) en om de inboedel. Het kan zijn dat u in een appartement woont, dan kunt u kiezen voor een zogenoemde blokpolis. Het gaat dan om een verzekering die wordt afgesloten voor het hele appartementencomplex of gebouw. Maar het is dan ook belangrijk en ook aan te raden dat u zelf nog een aparte brandverzekering af gaat sluiten voor uw eigen bezittingen en eigendommen. De blokpolis is vaak niet zo prijzig, deze premie wordt altijd verrekend onder de eigenaren van de appartementen.

U zou denken dat de brandverzekering een verplichte verzekering is, maar dat is niet zo. In BelgiŽ is de brandverzekering een keuze die u zelf maakt. Het wordt natuurlijk wel aangeraden om een brandverzekering af te sluiten, maar een verplichting is het niet. Er is geen wet waarin is vastgelegd dat de brandverzekering een verplichte verzekering is. Dit is voor u natuurlijk gunstig, want u hoeft niet nog meer premie per maand te betalen. Maar of dit wel zo veilig is...? Stel dat er nou brand uitbreekt, dan is het voor u toch wel fijn om te weten dat de inboedel wordt vergoed. Het kan zomaar zijn dat uw hele huis in vlammen op gaat en wat doet u dan? Dan heeft geen brandverzekering afgesloten en dan kunt u zelf alle spullen aan gaan schaffen, er wordt niets betaald, u dient zelf alles nieuw of tweedehands te kopen. In dit geval is het toch wel prettig om een brandverzekering te hebben, dan kunt u in ieder geval snel nieuwe spullen kopen.

De prijs van de brandverzekering kan wisselend zijn. Het is daarom verstandig dat u bij verschillende verzekeringsmaatschappijen een offerte opvraagt zodat u makkelijk kan gaan brandverzekeringen vergelijken. U krijgt dan diverse offertes thuisgestuurd en als het goed is bevinden zich bij deze documenten ook de algemene voorwaarden. Deze dient u goed door te lezen, zodat u op de hoogte bent van de voorwaarden die gesteld worden aan de brandverzekering. U weet meteen wat er met deze verzekering is vergoed en wat er juist niet wordt vergoed want bij elke verzekering worden uitzonderingen gemaakt. Laat u daarom goed informeren over de mogelijkheden en kies de brandverzekering die bij u past.

© Copyright Alle Rechten Voorbehouden 2010-2023 helpmetverzekeringen.be - Privacy Policy